Lalou tworzymy wspólnie. To przestrzeń, której istotą jest wino. Jej kształt to efekt naszych doświadczeń zawodowych, stylu życia i wartości. W formie i w funkcji.
Lalou Bize-Leroy to jedna z najważniejszych postaci w świecie wina. Winemakerka, managerka, właścicielka trzech winnic w Burgundii. Jedna z pierwszych biodynamiczek, wrażliwa na energię miejsca. Lalou znaczy dla nas jakość, autentyczność oraz równowagę pomiędzy formą a jej treścią.
Lalou to dla mnie spełnienie marzenia o wspólnej przestrzeni z Norbertem, opartej na naszej wrażliwości i najlepszych kompetencjach. Wino rozumiane jako przestrzeń kultury - przełomy, trendy i szkoły – jest dla mnie jedną z najciekawszych form doświadczania. Jako teatrolożka przez wiele lat zajmowałam się opisywaniem zjawisk z przecięcia sztuk wizualnych i performatywnych - tę napięcie znajduję również w świecie wina. Równolegle do Lalou od wielu lat prowadzę agencję kreatywną Grupa Wzór, gdzie zajmuje się przede wszystkim projektami z zakresu identyfikacji wizualnej i deisgnu.
O Lalou myślałem od wielu lat - przestrzeni skupionej tylko na winie: bez pośpiechu i kompromisu. Z miejscem na degustację, z uwagą, której wymaga wino, z różnorodnością w ramach kategorii, którymi się zajmuję. Jestem sommelierem, specjalizuję się w kilku francuskich regionach: Burgundia, Szampania, Jura i Dolina Loary. Przez kilka lat byłem Head Sommelierem w wyróżnionej 3 gwiazdkami Michelin i sklasyfikowanej na 1 pozycji w rankingu The World’s 50 Best Restaurants – restauracji Geranium w Kopenhadze. Było to poważne i inspirujące doświadczenie, zarządzałem bowiem jedną z największych i najlepszych kolekcji wina na świecie. W 2020 roku zostałem wyróżniony przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną prestiżowym tytułem Prix au Sommelier. Współpracuję z magazynem o winie Ferment oraz jestem ambasadorem Starwine List w Polsce – międzynarodowego przewodnika po najciekawszych miejscach na wino.